Tutorial: cum transformi laptop-ul in hotspot wireless?

Stiati ca puteti sa va folositi laptop-ul pentru a share-ui conexiunea sa wireless la retea, avand posibilitatea de a-l transforma intr-un nou hotspot wireless? Este un lucru usor de facut si va permite sa conectati alte dispozitive la retea prin intermediul laptopului.

Este, de asemenea, util daca aveti un router mai vechi a carui putere wireless incepe sa scada. Multe laptop-uri prezinta un adaptor Wi-Fi decent incorporate, iar, legand laptopul la router-ul dumneavoastra prin intermediul cablului de Ethernet, puteti creea o retea Wi-Fi puternica ce poate ajunge in cele mai indepartate colturi ale casei dumneavoastra.

Daca esti in strainatate si hotelul iti ofera o conexiune de internet prin fir, poti sa iti conectezi laptop-ul la aceasta si sa creezi un hotspot, apoi iti poti conecta smartphone-ul la noua retea wireless. Acest lucru va va permite navigarea pe internet fara aparitia unor modificari roaming. Dar, cel mai bun lucru nu este faptul ca este usor de facut, ci si faptul ca este gratis.

Pentru a transforma laptopul intr-o retea hotspot wireless, vom folosi un program gratis numit Virtual Router. Intai trebuie sa il descarcati, asa ca intrati pe website si in partea dreapta a ecranului apasati butonul mare „download”.

Cand sunteti intrebat, salvati programul, apoi, dupa ce s-a descarcat, selectati „Run”.

Dupa ce ati apasat butonul „Run”, va veti duce la setarea Virtual Router. Apasati „Next” si veti fi intrebat unde vreti sa instalati acest program. Daca aveti un hard drive sau o locatie anume unde vreti sa il instalati, scrieti adresa sau apasati „Browse”. Daca nu, lasati-l asa cum este.

hotspot

Puteti selecta daca vreti ca numai contul dumneavoastra de utilizator sa foloseasca acest program sau toti utilizatorii. Daca nu doriti ca altii sa faca retele, selectati „Just me”.

Odata instalat Virtual Router-ul, va aparea o fereastra unde puteti denumi reteaua (cunoscuta ca si SSID)

Numele prestabilit este VirtualRouter.codeplex.com, dar puteti sa il personalizati. Este de preferat sa fie un nume memorabil avand in vedere ca il veti cauta pe celelalte dispozitive wireless.

Sub caseta SSID veti gasi o alta in care puteti sa introduceti o parola. Este important de introdus o parola, altfel oricine poate sa va acceseze reteaua – ceea ce poate cauza anumite probleme.

Incercati sa va ganditi la o parola care e greu de ghicit, dar care nu va pune probleme in scrierea ei pe toate dispozitivele dumneavoastra wireless. Aveti in vedere faptul ca trebuie sa fie lunga, de minim opt caractere.

Urmatoarea caseta va lasa sa alegeti care retea vreti sa o share-uiti. Alegerea prestabilita este „None”, asa ca apasati pe sageata in jos de langa casuta pentru a vedea lista de conexiuni pe care le puteti share-ui. Numarul de conexiuni care e valabil va depinde de modul in care laptop-ul dumneavoastra e conectat la retea.

De cele mai multe ori, ar trebui sa vedeti o optiune pentru Wi-Fi, asa ca selectati-o pentru a share-ui reteaua dumneavoastra wireless.

Acum dati click pe „Start Virtual Router” pentru a porni noua dumneavoastra retea. Laptop-ul va transmite noua retea la dispozitivele dumneavoastra astfel sa va puteti conecta la acestea. In partea de jos a ferestrei veti putea vedea mesajul care spune „Virtual Router Started…”

In caseta de sus, unde apare „Peers Connected”, ar trebui sa fie spatiu gol. Atunci cand va conectati dispozitivele, le veti vedea ca apar acolo.

Acum laptop-ul transmite o noua retea Wi-Fi la care va puteti conecta dispozitivele. Metoda de conectare va depinde de dispozitiv, dar deschideti setarile si alegeti retelele Wi-Fi.

Apasati pe reteaua dorita si scrieti parola. Ar trebui acum sa fiti conectati la hotspot-ul dumneavoastra, si sa vedeti dispozitivul conectat in fereastra Virtual Router-ului.

In timp ce rulati router-ul virtual, tineti un ochi deschis pe dispozitivele conectate si asigurati-va ca nu exista alte dispozitive pe care nu le recunoasteti.

De asemenea, asigurati-va ca toti cei conectati stiu cand va veti inchide laptop-ul, pentru ca si hotspot-ul se va inchide odata cu el. Daca vreti sa inchideti hotspot-ul, apasati pe „Stop Virtual Router” si hotspot-ul se va inchide.

Leave a Reply