Laptop Asus K55VD-SX438D, procesor Intel® CoreTM i7

Modelul de laptop ASUS K55 cu procesor core i7 are un design placut, culoarea fiind foarte frumoasa intre banalul negru si culorile maro, culoarea parchetului. Este de o performanta decenta pentru zilele noastre, astfel incat se pot rula pe el fara nici o problema ultimele jocuri aparute sau diferite programe de editare video, sau programare (visual studio de exemplu) care au cerinte foarte ridicate.

Vorbind despre performanta Asus K55VD-SX438D, acesta vine echipat cu o placa video Nividia GeFortce 610M si suport pentru Microsoft DirectX, ceea ce din punctul meu de vedere este o configuratie perfecta. Bine, perfecta pentru zilele noastre, deoarece o configuratie perfecta in mintea mea probabil ar depasi bugetul oricarui internatut de rand.

Laptop Asus K55VD-SX438D. Usability!

Laptop Asus K55VD-SX438D 2 Pentru mine partea de usability a reprezentat intodeauna un punct cheie atat la laptop-uri cat si la telefoane sau alte gadget-uri. Pur si simplu mi se pare pierdere de timp si bani sa utilizezi un laptop care nu te ajuta deloc atunci cand vine vorba de user usability. La modelul Asus K55VD-SX438D in cele 10 zile in care l-am avut in teste, nu am avut ce sa ii reprosez din acest punct de vedere.

Tastatura este foarte placuta, are un design erfonomic si din cate am putut afla pe site-ul oficial assus, am vazut ca este si castigatoarea unui premiu iF Design. Nu ca m-ar interesa mai mult parerile comisiei de examinare decat parerile mele personale atunci cand o folosesc, dar asa ca fapt divers.

Are IceCool, ceea ce cu alte cuvinte inseamna ca acest laptop nu se va incalzi niciodata in zona in care tineti mainile pe el. Am avut in trecut un model de laptop mai vechi de la HP care pur si simplu ma omora cu chestia asta. La 10 ore de folosire probabil as fi putut praji oua pe acea zona.

Touchpad-ul este iarasi foarte placut si usor de utilizat. Senzitivitatea sa este ok, materialul din care este confectionat este in regula, nu este nici prea fin dar nici prea asupru cum sunt cele de la laptopurile HP care de multe ori sunt deranjante.

Bateria beneficiaza de o tehnologie Assus SuperBatt care conform celor spuse de producatori ofera o urata de functionare de apxorimativ 3 ori mai mare decat in cazul bateriilor normale. Eu imi voi permit sa contrazic spusele lor deoarece pe mine nu m-a tinut niciodata mai mult de 3 ore. Recunosc faptul ca incercand sa il testez la maxim sa ii monitorizez performantele am avut intodeauna deschise si rulate aplicatii “greoaie”. Totusi, pentru o utilizare normala, aproximez sa tina in jur de 4 ore.

Laptop Asus K55VD-SX438D 2

Core i7 sunt la momentul de fata cele mai performante dar si cele mai scumpe modele de procesoare din seria Core de la Intel. Pentru cei mai multi dintre voi (aici ma refer in special la persoanele care folosesc laptop-ul doar pentru facebook, messenger si jocuri foarte mici) un laptop i7 este mult mai mult decat au nevoie de fapt si ca atare cel putin din punctul nostru de vedere costurile unui asemenea laptop nu sunt justificate.

Cu toate acestea, daca doriti sa investiti intr-un laptop bun, rapid, stabil si nu in ultimul rand foarte performant, un laptop i7 poate fi exact ceea ce aveti nevoie. Veti putea rula pe el fara nici o problema programa de editar video, jocuri rpg foarte mari, programe tehnice precum visual studio 2012 care au cerinte de sistem ridicate si multe altele.

Achizitionarea unui laptop, trebuie facuta intotdeauna dupa nevoile pe care le aveti. Un laptop nu este un accesoriu de fite, nu vede nimeni ce aveti la interior, deci nu are nici un rost sa va cumparati un laptop i7 cand va este arhisuficient un i5 sau chiar un i3. Acestea fiind spuse, voi continua cu un top al celor mai bune laptopuri i7.

Leave a Reply