Cartea Saruta pamantul acesta PDF » Download + Recenzie

Saruta pamantul acesta
Saruta pamantul acesta
Autor: Ileana Vulpescu
Categorie: Fictiune » Literatura romana

Informații despre Saruta pamantul acesta

Un invingator ii poate aduce invinsului elemente superioare de civilizatie si cultura de fel de-a trai. Cu siguranta insa il va lipsi de libertate: altfel spus de capacitatea de a se organiza dupa mintea si dupa dorinta proprie. Nici un cuceritor nu cucereste de dragul celui cucerit. Nici strabunii nostri romani nu i-au cucerit pe stramosii nostri daci fiindca le voiau binele si pentru ca doreau sa-i civilizeze dupa modelul Romei. Indeobste un popor invins se acomodeaza cu ocupantul deoarece nici pe vremea libertatii sale nu se poate spune ca era pe deplin independent. Au existat in randul invinsilor daci si insi care au pus calitatea vietii mai presus de viata. Acestia – conformandu-se unui cod nescris al onoarei transmis din generatie in generatie – au preferat sa-si ia viata decat sa accepte calcaiul cuceritorului: exemplu fiind regele Decebal cu familia lui si capeteniile acestuia. Din partea romana respectand la randu-i codul onoarei in care fusese crescut generalul Longinus intelege sa-si ispaseasca prin sinucidere vina de a se fi lasat prins de daci. Saruta pamantul acesta incearca sa-nfatiseze infruntarea dintre invinsi si invingatori intr-un plan lesne de deslusit la prima vedere intr-un plan secund de taina – infruntarea dintre sufletele care nu vor mai fi niciodata ceea ce au fost. In sufletul invingatorilor se strecoara banuiala nedreptatii pe care-o savarsesc venind sa-i stapaneasca pe altii. In sufletul invinsilor chircit ca de seceta bucuria nu va mai fi bucurie in schimb tristetea si umilintele vor mocni pururi. Aceasta fictiune care si-a dat osteneala de a prezenta o epoca respectandu-i mentalitatea cu gandul permanent la invinsi seamana a realist compendiu al istoriei neamului nostru de ieri de azi si de maine.

Notă informativă: este posibil să fie nevoie să dai un search dupa numele cartii + ebook sau pdf pentru a vedea dacă varianta digitală este disponibilă în acest moment.

Recomandări:

Chiar dacă ai găsit cartea Saruta pamantul acesta de Ileana Vulpescu în format pdf sau epub la download pe internet pe vreun site sau torrent, iti recomand să dai dai dovadă de respect față de autori și să o cumperi. O carte costă foarte puțin in comparație cu valoarea pe care o ofera!!!

Cât costă cartea Saruta pamantul acesta?

Dacă v-ați hotarât și vreți să o cumparați, în acest moment, cel mai bun preț pe care l-am gasit eu pentru cartea este 31.99 in libraria online elefant.ro

Leave a Reply