Cartea Pleonasmul in limba romana PDF » Download + Recenzie

Pleonasmul in limba romana
Pleonasmul in limba romana
Autor: Dorin N. Uritescu
Categorie: Manuale & Auxiliare scolare » Auxiliare scolare

Informații despre Pleonasmul in limba romana

Lucrarea de fata care deschide seria Limba romana actuala consacrata cultivarii mijloacelor de exprimare corecta in vorbire si scriere are ca obiect pleonasmul una dintre cele mai grave si din pacate cele mai frecvente greseli de limba. Definirea si descrierea pleonasmului in limba romana se realizeaza prin stabilirea principalelor sale tipuri categorizate dupa criterii fonetice lexicale si gramaticale. Bogatia materialului documentar care exemplifica fiecare tip de pleonasm analiza semantica a termenilor angajati in producerea pleonasmelor stabilirea structurilor morfosintactice preferentiale explica clar si adecvat mecanismul producerii acestor greseli de exprimare. Lucrarea este utila prin recomandarea unor modele de exprimare corecta precum si a unor modalitati de evitare a pleonasmelor. Cartea Pleonasmul in limba romana se adreseaza elevilor studentilor cadrelor didactice specialistilor si tuturor celor care doresc sa se exprime corect in limba romana. ProfesorulDorin N. Uritescu este absolvent al Facultatii de Limba si Literatura Romana – Universitatea Bucuresti precum si al Facultatii de Filosofie a Universitatii Al.I.Cuza – Iasi doctor in filologie magna cum laude al Universitatii Bucuresti.A publicat peste 200 de articole si studii de lingvistica in reviste de specialitate si cotidiane fiind autor a numeroase lucrari de cultivare a limbii: Aspecte ortografice controversate Editura Stiintifica si Enciclopedica Bucuresti 1986 (in colborare cu Rodica Uta-Uritescu) Cuvinte cu dificultate de scriere in limba romana Editura Geneze Bucuresti 1992 vol. I si II (in colaborare cu Rodica Uta-Uritescu) Mic dictionar de termeni actuali. De la chioscuri la vesternizare Editura Humanitas Bucuresti 1993 Noutati in ortografie. Corectitudine si gresala Editura Procion Bucuresti 1995 Greseli de exprimare Editura Steau Procion Bucuresti 1999 vol. I Bucuresti 2000 vol. II.

Notă informativă: este posibil să fie nevoie să dai un search dupa numele cartii + ebook sau pdf pentru a vedea dacă varianta digitală este disponibilă în acest moment.

Recomandări:

Chiar dacă ai găsit cartea Pleonasmul in limba romana de Dorin N. Uritescu în format pdf sau epub la download pe internet pe vreun site sau torrent, iti recomand să dai dai dovadă de respect față de autori și să o cumperi. O carte costă foarte puțin in comparație cu valoarea pe care o ofera!!!

Cât costă cartea Pleonasmul in limba romana?

Dacă v-ați hotarât și vreți să o cumparați, în acest moment, cel mai bun preț pe care l-am gasit eu pentru cartea este 9.95 in libraria online elefant.ro

Leave a Reply