Cartea Biblioteca stranie PDF » Download + Recenzie

Biblioteca stranie
Biblioteca stranie
Autor: Ruxandra Cesereanu
Categorie: Publicistica & Eseuri » [Fara subcategorie]

Informații despre Biblioteca stranie

Nu doar cititorul profesionist ci orice fel de cititor in general este fascinat uneori sau adeseori nu numai de cartile clasice respectabile faimoase ci si de opurile neobisnuite ciudate atipice exotice – si lista de calificative ar putea continua. Eu numesc aceste carti pur si simplu stranii. Daca din cartile clasic-faimoase cititorul retine principii de viata stari psihologice si morale (si multe altele y compris placerea lecturii de ce nu? fiindca altfel ar pieri lumea ca sa zic asa) cartile stranii au atuul ca naucesc socheaza dar nu oricum ci printr-o forma de inminunare. Si pot starni savoarea lecturii atata doar ca o fac uimind in chip extrem dupa ce socheaza (sau poate in timp ce socheaza). Socul nu este neaparat unul de limbaj (licentios ori violent sau experimental) ci de subiect si de situatie de constructie epica. Astfel de carti sunt binevenite intrucat urnesc cititorul din tabieturi ii distrug obisnuintele si il fac sa rediscute si sa testeze din nou tocmai actul lecturii si structura unui roman. Samanii mexicani au un sfat aplicabil si in lectura: ei spun ca moartea nu poate iesi in calea unui om decat daca acesta parcurge in fiecare zi unul si acelasi drum in chip monoton fara sa se abata din calea sa. Doar omul care in fiecare zi va parcurge altfel drumul sau (altfel de fiecare data) doar acela va putea evita moartea o vreme si o va putea pacali intrucat moartea nu il va putea surprinde pe acelasi drum obisnuit. Cam asa e si cu lectura si cartile! O biblioteca stranie insa nu mizeaza doar pe bizareria subiectelor ci si pe competenta si performanta stilului: fara macar o minima valoare estetica un roman straniu nu e valid sau cel putin aceasta este cerinta mea explicita de la romanele pe care le voi portretiza si analiza in cartea de fata. ele nu se cuvin a fi doar bizare ci si bine (sau excelent) scrise.

Notă informativă: este posibil să fie nevoie să dai un search dupa numele cartii + ebook sau pdf pentru a vedea dacă varianta digitală este disponibilă în acest moment.

Recomandări:

Chiar dacă ai găsit cartea Biblioteca stranie de Ruxandra Cesereanu în format pdf sau epub la download pe internet pe vreun site sau torrent, iti recomand să dai dai dovadă de respect față de autori și să o cumperi. O carte costă foarte puțin in comparație cu valoarea pe care o ofera!!!

Cât costă cartea Biblioteca stranie?

Dacă v-ați hotarât și vreți să o cumparați, în acest moment, cel mai bun preț pe care l-am gasit eu pentru cartea este 12.04 in libraria online elefant.ro

Leave a Reply