Cartea Balul Operei PDF » Download + Recenzie

Balul Operei
Balul Operei
Autor: Josef Haslinger
Categorie: Fictiune » Literatura contemporana

Informații despre Balul Operei

Traditionalismul si conservatorismul sunt caracteristicile dominante ale acestei seri. Cei care vin an de an la bal tind sa formeze o societate inchisa si elitista un soi de aristocratie mprovizata care inlocuieste pentru o seara disparuta splendoare a imperiului scufundat in abisul vremurilor. Societatea e impartita in doua intre cei din sala operei si cei care privesc in fata elevizorului. Pe vremea monarhiei desi imparatul nu a participat niciodata la bal balul era un loc de intilnire pentru familiile nobile si burghezii bogati. Traditia a fost reluata dupa primul razboi mondial si a fost mentinut si de autoritatile naziste. La forma actuala s-a ajuns dupa ce Austria si-a regasit pacea interioara si optimismul social si economic prin marile progrese realizate in anii ’50-’60. Datorita caracterului cumva vetust si exotic mai toti directorii operei au fost impotriva acestui bal (cel actual loan Holender nu face exceptie) si considera aceasta seara ca pe o deviere nedorita de la programul artistic al institutiei pe care o conduc. Unul dintre ei celebrul Herbert von Karajan a fost chiar pe punctul de a interzice balul Operei . Dar adversarii cei mai inversunati ai balului nu sunt directorii ci miscarile de stanga (anarhistii ecologistii etc.) care vad in acest eveniment o sfidare la adresa saraciei si a problemelor sociale cu care sunt confruntati austriecii de rand. De aici au aparut si demonstratiile impotriva care asa cum e obiceiul la acest popor conservator au capatat o traditie care se cere respectata asemeni traditiei balului. A te distra in timp ce altii sufera si mor este principala acuza care se aduce balului. Numai ca balul nu a fost suspendat nici cand alaturi de granita sudica s-a desfasurat drama razboiului civil din fosta Iugoslavie nici inainte cand in 1956 Ungaria a fost inecata in sange de tancurile sovietice. Totusi a fost suspendat o data in 1991 cand bogatul seic al Kuweitului s-a trezit cu trupele irakiene la usa si s-a declansat Razboiul Golfului. Suspendare potrivit principiului: Ban la ban trage si bogat la bogat se induioseaza.

Notă informativă: este posibil să fie nevoie să dai un search dupa numele cartii + ebook sau pdf pentru a vedea dacă varianta digitală este disponibilă în acest moment.

Recomandări:

Chiar dacă ai găsit cartea Balul Operei de Josef Haslinger în format pdf sau epub la download pe internet pe vreun site sau torrent, iti recomand să dai dai dovadă de respect față de autori și să o cumperi. O carte costă foarte puțin in comparație cu valoarea pe care o ofera!!!

Cât costă cartea Balul Operei?

Dacă v-ați hotarât și vreți să o cumparați, în acest moment, cel mai bun preț pe care l-am gasit eu pentru cartea este 27.99 in libraria online elefant.ro

Leave a Reply